În Republica Moldova, la 2 martie este marcată Ziua Memoriei – Ziua de comemorare a celor căzuți în conflictul armat din 1992 pentru apărarea integrității și Independenței Republica Moldova și victimelor acestui conflict.
Stimați veterani ai conflictului armat de pe Nistru, Ziua de 2 martie reprezintă un moment de reflecție pentru noi toți, cît și un prilej de a medita asupra consecințelor tragice, asupra noțiunii de patriotism și devotament față de țara și poporul din care facem parte.
Memoria acelei perioade dramatice rămîne nu doar în pagini de istorie, ci în soarta multor familii, în sufletele celor care au trecut prin suferințele acelor timpuri. Îmi exprim respectul și recunoștința în fața memoriei eroilor căzuți pe cîmpurile de luptă și aduc un sincer omagiu veteranilor de război din raionul nostru.
În numele Primăriei orașului Sîngerei, vă doresc multă sănătate, prosperitate și să ne bucurăm cu toții de faptul că la afirmarea statalității Republicii Moldova ați contribuit nemijlocit Dumnevoastră, apărînd cu prețul vieții – Integritatea, Suveranitatea și Independența Patriei noastre – Republica Moldova.
 
Cu înalt respect,
Primarul orașului Sîngerei
Arcadie Covaliov
 
Imprimare