Ziua Națională a Culturii este marcată în Republica Moldova în data de 15 ianuarie, în semn de omagiu zilei de naștere a marelui poet, Mihai Eminescu, personalitate care definește valorile esențiale ale culturii naționale și reprezintă expresia supremă a neamului nostru.
Îl celebram astăzi pe EMINESCU, celebrăm geniul fără pereche al culturii noastre – Luceafarul poeziei românești, conștientizăm esența valorilor de neam prin tot ce are el mai sfânt și mai frumos. Trăim momente de mândrie, care renasc sentimentul de demnitate, ce merită să îl păstrăm cu sfințenie în inimile noastre.
Oriunde nu vom fi cu existența și traiul, suntem cei, care creăm profilul identitar românesc, suntem cei, care purtăm în suflete obligativitatea promovării culturii de limbă, de neam, de țară și … de EMINESCU, opera căruia este o dovadă a vocației și culturii noastre.
Cu ocazia acestei sărbători, vreau să felicit și să-mi exprim recunoștința oamenilor de cultură pentru contribuția la consolidarea, dezvoltarea, promovarea valorilor culturale naționale – liderii organizațiilor etno-culturale, conducătorii instituțiilor de învățământ, actorii de teatru, funcționarii publici din diverse domenii, interpreți, scriitori, poeți etc.
Cultura a fost și va rămâne tezaurul poporului pe care îl vom păstra și transmite urmașilor.
Cu deosebit respect,
Primarul or.Sîngerei
Arcadie Covaliov
Imprimare