Programul Bugetul Civic, or. Sîngerei, ediția 2021

 

 

Primăria municipiului Sîngerei informează, în perioada 1 aprilie 2021 s-a finisat procedura de depunere a proiectelor  de Bugetare Participativă (BP) în orașul Sîngerei.

Programul Bugetul Civil este orientat către locuitorii orașului Sîngerei și satul Vrănești, în scopul creșterii nivelului de dialog și de colaborare dintre cetățeni și Administrația publică locală Sîngerei, acesta oferă cetățenilor putere de decizie directă și posibilitatea de includere a cetățenilor în ciclul bugetar al autorității publice. Pentru Programul Bugetul Civil din orașul Sîngerei, ediția 2021 este prevăzută o sumă de 100 000 de lei.

În urma plasării informației referitoare la programul dat, din partea cetățenilor au survenit 6 proiecte:

 

  1. IET ” Floricica” din satul Vrănești

Titlul proiectului – Amenajarea terenului de sport al IET ” Floricica” s.          Vrănești cu două complexe de joacă.

Scopul – Reamenajarea terenului IET ”Floricica” s. Vrănești, crearea zonelor de joacă, recreere și reabilitare  pentru următoarele grupe de vârste: 2-4 ani și 4-7 ani

 

  1. Grupul de inițiativă str. Ciulucului

Titlul proiectului – ”O lume mai frumoasă începe de la tine!”

Scopul – Crearea scuarului de cartier în zona intersecției str. Ciulucului și G. Coșbuc. Astăzi avem un triunghi insalubru, inundat de apele pluviale, plin cu noroi. O rușine pentru mahalaua noastră. Ne propunem să creem în acest loc un mic scuar și zonă de odihnă, cu o bancă, spațiul de acces pavat, coș de gunoi și felinare.

 

 

  1. Grupul de inițiativă Locală a străzii Anton Crihan 24-38

Titlul proiectului – Renovarea rețelei și construcția rețelei de canalizare pe strada Anton Crihan 24-38, orașul Sîngerei.

Scopul – Renovarea  infrastructurii adecvate și durabile de alimentare cu apă pentru locuitorii străzii Anton Crihan cu ramificație pe strada Asachi 1,3,5  și construcția  sistemului centralizat de canalizare având ca scop  creșterea gradului de acces al populației la aceste servicii.

Soluționarea problemelor financiar și tehnic întru exploatarea durabilă a sistemelor centralizate de canalizare prin renovare și construcție. Populația din strada Anton Crihan 24-38 , cât și a străzii Asachi vor avea acces la apă potabilă de calitate , se vor reduce riscurile de  rupturi a rețelei de apă. Conectarea la rețeaua de canalizare va contribuii la un trai mai decent al populației, la un mediu protejat și sigur. Reducerea nivelului de poluare a solului, apelor subterane și celor de suprafață;

  1. Casa de cultură s. Vrănești

Titlul proiectului –”Amenajarea și mărirea terenului de joacă pentru copii din satul Vrănești”

 Scopul proiectului – Este de a oferi copiilor și părinților acestora un loc de joacă și recreere modern, care corespunde necesităților fizice și morale. Copiii au început să-și petreacă timpul în fața televizorului și a computerului mai des, jocurile pe computer au atras mai mult decât plimbările, jocurile în aer liber și sporturile în aer curat. În prezent, „deficitul motor” este cauza multor boli. Terenul de joacă este locul în care copiii petrec cea mai lungă perioadă din copilărie, în care se formează și își extind, performează abilitățile. Terenul de joacă are și o menire pedagogică, nu doar de distracție. Părinții oferă astfel posibilitate copiilor de a promova un mod sănătos și activ de viață. Terenul de joacă este o alternativă spațiului propriu din casă, încăpere. Copii își petrec timpul în aer liber.

  1. O. Sinergyhub, Sîngerei

Titlul proiectului – Crearea ”Clubul de contact în aer liber” în Scuarul Muzeului de Istorie și Etnografie Sîngerei.

Scopul proiectului – Ne propunem să creăm un scuar în preajma Muzeului de Istorie și Etnografie. Club în aer liber, o zonă de socializare și agreement, dotată cu bănci, urne și iluminare. Unde beneficiarii Muzeului, Centrului de Informare Turistic și Asociației Sinergyhub vor avea posibilități de socializare, agreement și odihnă. De asemenea vizitatorii Muzeului vor avea oportunitatea să asiste la activitățile plănuite de colaboratorii muzeului în aer liber – vernisări, întruniri, seminare, lecții de istorie. Beneficiarii A.O. Sinergyhub vor avea locul potrivit pentru întrunire și pentru instruirile organizate de asociație și partenerii ei.

  1. Grupul de inițiativă ” Crama”

Titlul proiectului – Salvăm pădurea

Scopul proiectului – Îmbunătățirea stării ecologice a pădurii învecinate cu localitatea prin crearea facilitaților de agrement.

 

          Conform calendarului bugetării participative urmează procedura de analiză și evaluare a proiectelor.

 

Imprimare