În scopul îmbunătățirii și promovării jocului de fotbal în oraș, primăria or. Sîngerei a început lucrările de reamenajare a terenului de fotbal din cadrul complexului sportiv ”Olimpiada 80”. Lucrările au putut fi efectuate datorită conlucrării productive între primăria orașului Sîngerei cu Consiliul Raional Sîngerei și FMF (Federația Moldovenească de Fotbal). Renovarea terenului de fotbal sa început prin schimbarea gazonului verde.

Terenul renovat va furniza garantat jucătorilor un mediu bun în care să se bucure de joc și să-și dezvolte abilitățile sportive. El reprezintă un spațiu propice de relaxare și mișcare. De acest teren beneficiază nu doar sportivii profesioniști ci și toți locuitorii din oraș ce iubesc sportul.

Realizarea acestui proiect va aduce un impact pozitiv asupra sănătății cetățenilor și desigur va îmbunătăți  infrastructura orașului Sîngerei.

 Complexul sportiv renovat va atrage un număr  mai mare de copii și maturi în practicarea sportului, va duce la educarea unui comportament civilizat printre copii si tineri , deoarece pe lîngă dezvoltarea capacitații motrice, educația fizica si sportul influențează considerabil dezvoltarea cognitiva si afectiva , contribuie la procesul de transformare a copilului în adult si la integrarea acestuia în societate ce au devenit indispensabile în procesul de dezvoltare armonioasa a personalității umane.

Imprimare