Astăzi, creștinii ortodocși din țara noastră îl cinstesc pe Sfântul Vasile cel Mare, unul dintre cei mai importanți sfinți ai Bisericii Ortodoxe și unul dintre cei mai mari teologi creștini, înțelept printre cei înțelepți, exemplu al siguranței, doctor de suflete, părinte al comuniunii și apostol al iubirii.

Cu adevărat, învăţător al mirenilor, el uneşte cuvântul cu fapta, chemând pe cei bogaţi să sprijine aşezămintele creştine întemeiate de el pentru ajutorarea săracilor, a bolnavilor, a tuturor celor slabi şi neputincioşi din cetate.

Se consideră că Sfântul Vasile cel Mare a pus bazele asistenței sociale prin înființarea vasiliadelor, un prototip al orfelinatelor și spitalelor, unde erau îngrijiți copiii și bolnavii. Prin tot ce a făcut, prin tot ce a scris, prin tot ce a mărturisit ne-a lăsat o moștenire frumoasă și minunată. Tot astăzi, în spiritul tradiției și a valorilor culturale ale poporului nostru, se sărbătorește Anul Nou pe stil vechi.

Cu acest prilej aduc cele mai calde felicitări și urări de bine și depline bucurii! Adresez sincere felicitări, tuturor creștinilor ce poartă numele de Vasile sau nume derivate din acesta, dorindu-vă sănătate tuturor și liniște sufletească!

Fie ca Bunul Dumnezeu să vă ajute în toate iar Noul An să vă aducă prosperitate, realizări frumoase și stabilitate!

La Mulți Ani!!

Imprimare