„Eminescu a fost un spărgător de gheață, cel care a înțeles cel mai bine timpurile în care a trăit și cele care au urmat. Marele talent a lui Eminescu constă în faptul că a știut atunci să spună în versuri ceea ce se simțim și vedem noi astăzi. Ne identificăm cu fiecare emoție pe care a trăit-o, de parcă a compus poeziile ieri, nu cu câteva zeci de ani în urmă. Caracterul său ar trebui moștenit de fiecare. Rolul lui Mihai Eminescu în cultura noastră este la justa lui valoare. Fiecare ar trebui să învețe din ceea ce a vrut să spună Eminescu, să-i înțelegem mesajul și profunzimea acestuia. Pentru mine, Eminescu este un model de a trăi, de ați asuma fiecare zi din viață, așa cum este ea și de a face cât mai multe lucruri bune. Poezia lui a reușit să pătrundă nu doar în cultura noastră, ci și în cea mondială. Să-l iubim, să-l citim, să-i ducem faima și să ne mândrim cu Eminescu”.

„Mihai Eminescu stă la baza patrimoniului nostru cultural și trebuie promovat și de către generațiile viitoare. A dus faima poporului nostru pe tot globul pământesc, prin vestitul poem „Luceafărul”, care a fost tradus în peste o sută de limbi. A fost un ziarist și un revoluționar, care, deși a avut o viață scurtă, a trăit-o intens, a fost plină de emoții. Să-l onorăm în continuare!”, a menționat primarul orașului Sîngerei, Arcadie Covaliov.

De asemenea, în ajunul Zilei Culturii și împlinirii a 172 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, un omagiu marelui poet a fost adus și de către elevii Liceului ,,Mihai Eminescu”  din orașul Sîngerei. Liceenii au recitat versuri, care a reflectat viața poetului. 

Marele poet Mihai Eminescu s-a născut în 15 ianuarie, 1850.

 

Imprimare