Ziua Națională a Culturii , sărbătoare pe care o marcăm în 15 ianuarie , ziua în care sa născut Mihai Eminescu, poetul care reprezintă expresia supremă a neamului românesc, gândurile și reflexiile noastre sunt îndreptate spre oamenii de creație. În pofida tuturor greutăților, aceștia continuă prin munca, pasiunea și vocația lor, să ne încânte sufletele. Ei sunt cei care au grijă de cultura noastră, depun eforturi pentru dezvoltarea și promovarea literaturii și artei naționale, ei promovează și revitalizează patrimoniul cultural al Republicii Moldova.
În această zi suntem cu gândul , de asemenea, la vasta și neprețuita creație Eminesciană, pe care suntem datori să o păstrăm cu sfințenie și să o transmitem urmașilor noștri. Din operele sale actuale oricând, desprindem esența patriotismului, a dragostei de țară, a luptei pentru demnitate și adevăr, valori de care avem nevoie pentru a continua să ne dezvoltăm ca neam. Mihai Eminescu ne cheamă și azi să iubim limba română, să o cunoaștem temeinic și să o cultivăm cu iubire și respect, ea fiind Patria spirituală a identității noastre naționale .
În numele Primăriei orașului Sîngerei și al meu personal, adresez sincere felicitări tuturor celor care știu să aprecieze valoarea culturii naționale și să contribuie la dezvoltarea acesteia. Fie ca acest tezaur să rămână un izvor nesecat de inspirație pentru artiștii noștri, astfel ca aceștia sa-l eternizeze în noi creații, oferindu-ne emoții și trăiri intense.
 
Primarul orașului Sîngerei
Arcadie Covaliov
 
Imprimare